Финалите на “Учебна компания” са на 1 юни

Финалите на “Учебна компания” са на 1 юни

На 1 юни предостят финалните презентации, в които учебните компании ще представят най-доброто от своята дейност. Журито ще оценява екипите от сутринта до ранния следобяд, след което ще бъдат сумирани оценките и ще бъде класиран новия екип, носител на наградата “Най-добра учебна компания на България” 2022 г. Кои са останалите награди за екипите, ще намерите в сайта на събитието. Презентациите на екипите ще могат да се гледат на живо във Facebook страницата на JA Bulgaria.

На следващия ден, в 11:00 ч. сутринта, ще стартира официалната церемония по награждаване на екипите. Тя също ще бъде излъчена на живо и ще включва участие на част от екипите, ментори, бизнес партньори и членове на Управителния съвет на JA Bulgaria. Каним ви заедно да проследим събитието в нашия лайвстрийм.

Всичко най-важно за финалите ще намерите в сайта на Младежкия бизнес форум “Изгряващи звезди”: risingstars.jabulgaria.org

Финансов лагер със Citi Bulgaria през февруари

Финансов лагер със Citi Bulgaria през февруари

Драги участници в програма „Учебна компания“,

Искаме да ви поканим да се включите във Финансов лагер за учебни компании на 8.02.2022. от 10:00 до 16:00 ч. Предвид обстановката ще се проведе онлайн в ZoomВ него могат да участват регистрирани учебни компании като се допускат 3-ма ученика от компания, до 3 учебни компании от училище или 9 ученика (в случай на повече от три учебни компании в училище преподавателя може да прецени, дали да включи ученици от 3 компании или да избере 9 ученика от всички негови компании). Регистрирайте се тук: https://www.eventbrite.com/e/247129389657

По време на иновационния лагер ще бъдат сформирани екипи от 6 човека (две учебни компании от различни училища), които ще работят заедно върху поставения казус с помощта на менториИма 60 свободни места, които се запълват от първите, които са направили своите регистрации – така че побързайте!

Целта на финансовия лагер е учебните компании е да се повиши финансовата грамотност на учениците и да научат повече за финансовото планиране на стартиращи миркопредприятия. Лагерът ще стартира с кратка презентация по темата, а в края на деня отборите ще презентират своите идеи пред жури, от което ще получат обратна връзка, а най-добрите отбори от три  отбора ще бъдат отличени!

В този файл ще намерите и програмата.

Очакваме ви!

 

Начало на регистрации на учебни компании за 2021-22 г.

Регистрацията на учебните компании е отворена. Можете да регистрирате своята учебна компания в портала на програмата тук: https://company.jabulgaria.org/proces-na-registracia/ като следвате стъпките. И тази година регистрацията ще протече на няколко етапа като първия етап е до 1-ви ноември и от учебните компании ще се изисква само основна информация, която е отбелязана като задължителна във формуляра – училище, учител, ученици, име на учебната компания, което може да бъде сменено на по-късен етап.

Важно! Сканираните договори и анекси изпращайте на krasimira.manashfi@jabulgaria.org, за да можем да ги върнем попълнени от наша страна, а вие съответно да ги прикачите при регистрация.

Тази година учебните компании ще могат да работят в едно от трите направления: „Зелено предприемачество и кръгова икономика“, „Социално предприемачество“, „Дигитално предприемачество“.

Ще се радваме да работим отново заедно, предвидили сме различни обучителни инициативи, които ще помогнат на учебните компании да превърнат идеите си в реалност!

Препоръчваме на всички да участват в проект „Младежи в кръговата икономика“ https://company.jabulgaria.org/girls-go-circular/, който дава достъп до онлайн съдържание по кръгова икономика и рециклиране на отпадъци. Съдържанието е подходящо за всички учебни компании като инструмент за генериране на идеи, особено на тези, които ще работят в направление „Зелено предприемачество и кръгова икономика“.

Спорна учебна година и бъдете здрави!