Ментори на Учебни компании

Програмата за бизнес доброволци и ментори стартира през 2010 година и цели да привлече повече бизнес практици в класните стаи, за да подобри образователния процес. Това става чрез споделяне на опит от света на бизнеса и превръщане на теоретичните знания в практика. Бизнес консултантите, които се включват в този проект, трябва да са отворени за промени, да се забавляват докато работят с млади хора, да имат желанието и възможността да споделят своя личен и професионален опит с младежи от всички възрастови групи.

През изминалата учебна година в европейски мащаб повече от 130 000 бизнес доброволци са влезли в класните стаи, били са ментори на учебни компании, консултирали са бъдещи предприемачи, или са били част от жури в различни инициативи и състезания. В България ние достигнахме до сърцата на много хора от бизнеса и успяхме да ги привлечем към нашата кауза. 

„Работата с тези млади и амбициозни хора е изключително вдъхновяваща и ти дава усещането, че правиш нещо наистина смислено. Защото виждаш как се случва промяната. Защото удовлетворението от споделеното знание и опит е огромно.“  Гергана Павлова, основател на Groupidon

 Мисля, че общият принос на всички доброволци, които са в реалния бизнес, към учениците е основно в това, че ние им дадохме увереност, че в идеите има възможности и че бизнесът не е просто размяна на средства и ресурси. Той е и емоция. И изисква отношение. Помогнахме им да се доближат до реалните условия на бизнеса и с това да станат една идея по-отговорни и добри в работата си.“ Александър Миланов, ПР и маркетинг специалист, Българска стопанска камара.

Днес ние ТЪРСИМ хора, които да прегърнат мисията на Джуниър Ачийвмънт – да развиват и внедряват икономически образователни програми за млади хора чрез партньорство между бизнеса и образованието. Днес ние КАНИМ теб да станеш част от нашата мрежа от бизнес доброволци и ментори, като споделиш своите знания, умения и време с бъдещите млади предприемачи на България!

За допълнителна информация може да се свържете с Диана Недева (имейл: http://scr.im/dnedevaja; тел. 02/989 43 61)