Състезания

Регионални състезания, национален и европейски финал

 Всяка учебна година Джуниър Ачийвмънт България организира състезания на регионално и национално ниво за учебните компании. Също така в тази секция ще можете да намерите информация за всички европейски състезания, в които вашите компании могат да се включат. Състезанията и инициативите са отворени за всички желаещи участници.

Национално състезание

Националното състезание “Най-добра учебна компания на България” се провежда ежегодно в началото на месец юни в рамките на Младежки бизнес форум “Изгряващи звезди”. На търговското изложение учебни компании  от цялата страна представят на щанд своите бизнес идеи и продукти, върху чието разработване и популяризиране са работили през цялата учебна година. Те се оценяват от журита, съставени от представители на бизнеса и публичните институции, пред които всяка учебна компания трябва по регламент да презентира на сцена в рамките на 4 минути. Накрая се връчват големите награди, а призьорът на първо място представлява България на европейското състезание JA Europe Company of the Year Competition.

Запис от церемонията по награждаване на българските финалисти за 2022 г. може да гледате в нашия YouTube канал

Европейско състезание

За европейското състезание се класира най-добрият екип, спечелил българското национално състезание. Европейското се провежда всяка година на различно място, участниците са от около 40 държави и конкуренцията е сериозна! Периодът на провеждане е краят на месец юли, а JA България съдейства изцяло на българския екип да се представи възможно най-добре, като осъществява връзка с различни ментори и професионалисти, които да подобрят представянето на учениците във всеки от елементите на състезанието.

Вижте представянето на българските финалисти, УК “Solar Stickers”, на европейските финали в Талин, 2022 г.

Как изглежда едно европейско финално състезание? Почувствайте атмосферата с видеото, подготвено от екипа на JA Estonia.