girls go circular

Уважаеми учители,

Екипът на Джуниър Ачийвмънт иска да ви покани да се включите заедно с вашите ученици в един проект на Европейският институт за иновации и технологии (ЕИТ) Суровини свързан с онлайн обучение на ученици в Дигитални умения, Предприемачество и Кръгова икономика. Целта на проекта (Girls go circular) е да запознае младежите (14-18 г.) с концепцията за Кръгова икономика и предимствата ѝ пред линейната. Основната целева група са момичета, но е отворен към всички младежи, които имат интерес към тематиката.

Проектът е много подходящ на ученици от „Учебна компания“, които участват/ искат да участват в направление „Кръгова икономика, суровини и природни ресурси“ към проекта ни с ЕИТ „Суровини“ за генериране на идея за бизнес на учебната компания. Обучението ще се проведе в онлайн платформа като се състои от 4 тематични модула свързани с Кръговата икономика и рециклиране – пластмаси, метали, устойчива мода и смартфони, а учениците трябва да преминат през един от тях (ако имат интерес може и през повече) като обучението е на български език. Продължителността му е около 4 астрономически часа с разнообразни активности – видеа, куизове, индивидуална работа, работа в групи.

Успешно преминалите през обучението ученици ще получат баджове за придобитите умения и знания, в края на проекта ще получат и сертификат за успешно завършен модул.

Учителите също ще получат сертификати, а училището ще получи видимост/реклама на уебсайта на проекта като  партньорско училище-пионер в Европейски план за действие за дигитално образование.

Първата стъпка за участие в проекта е обучение на учители, които ще координират обучението на учениците в час. Каним ви да се включите в онлайн обучението на 13 ноември.

Обучението ще бъде два часа като можете да изберете два варианта –

10-12 ч. (линк за регистрация, https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0qfuGorTktGtFAtaz6PSpx3WbdEDgFmV05)

или 16.00-18.00 ч. https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMtcuqqpjgsHNecyWC9_HDyemPAOOWP6yMe.