Уважаеми преподватели и участници в учебни компании,

Бихме искали да ви информираме за началото на втори етап на регистрация на учебните компании. В него е необходимо да добавите допълнителна информация като редактирате вашите вече създадени профили. Нужно е да влезете с вашето потребителско име и парола. Ако е нужно, използвайте оцпията “Забравена парола”, за да генерирате нова.

 1. Кратка информация за учебната компания (в профила на учебната компания – поле „Описание на компанията“). Тук следва да подготвите описание на компанията в рамките на 50-100 думи.
 2. Предварителен бизнес план. Можете да изтеглите формуляра от секция „Ресурси за учебни компании“. Обърнете внимание, че за да имате достъп до файловете трябва да сте влезли в профила на учебната компания. След като попълните предварителния бизнес план, трябва да го прикачите в профила на учебната компания. Документът е кратък, с отворени въпроси и има за цел да даде първоначална информация за компанията. Доколкото документът е и предварителен, всичко което сте заложили в него търпи промени.
 3. Избор на тематично направление. Отново в профила на учебната компания, можете да избирате Тематично направление по проект, в което да се включат вашите компании. Опциите са две – „ЕИТ Кръгова икономика, суровини и природни ресурси“ и „NN Социално предприемачество“. Възможно е учебна компания да участва и в двата проекта едновременно. Изискванията са предметът на дейност на учебната компания да съвпада с тематиката на направлението:
  • За участие в направление „ЕИТ Кръгова икономика, суровини и природни ресурси“ (вижте повече информация за проекта тук),  компанията трябва да реализира дейност в сферата на кръговата икономика, т.е. да работи – с рециклирани материали, да рециклира материали, да работи с дърво или метал (допуска се и дигитална услуга свързана с рециклиране – например: приложение);
  • За участие в направление „NN Социално предприемачество“, бизнесът на учебната компания трябва да има социална насоченост, т.е. да е насочен и да подпомага решаването на социален проблем .

Защо да участва Вашата учебна компания в проектите?

 • За да се състезава за специални награди;
 • За да участва в иновационни лагери;
 • За да участва в международни инициативи;
 • За да работи с ментори специалисти в дадените области.

Очакваме да попълните необходима информация и да направите своя избор в посочения срок – до 13 ноември 2020 г.