Нашите ментори

Менторите на учебните компании са хора, които са се посветили на каузата да запознаят младите хора по-отблизо как функционира бизнесът на практика. Те са хора, които отделят от своето време и го инвестират във вас, бъдещи предприемачи, за да може по-лесно да решавате проблемите, с които се сблъсквате!

И така, запознайте се с част от нашите невероятни ментори на учебни компании за 2018/9!

 GerganaPavlova Гергана Павлова е партньор и съучредител в  Екуинокс Партнърс, където понастоящем се наслаждава на работата си като коуч и фасилитатор на коучинг уъркшопи. Магистър Стопанска логистика към УНСС-София, сертифицирана по Международен мениджмънт към Aalborg Universitet, Дания. Професионален коуч след преминато обучение към The Coaches Training Institute (CTI) в Лондон по програма, акредитирана към Международната коуч федерация (ICF).С повече от 12-годишен опит в големи и международни организации, професионалният й опит включва управление, човешки ресурси, B2B продажби и консултиране, бизнес развитие, междукултурни отношения. Има опит в разработването и управлението на проекти, сред които и един от най-големите ветроенергийни паркове в Югоизточна Европа.
 small_plamenpetrovoriginal Пламен Петров е партньор и съучредител в Екуинокс Партнърс, където се занимава изключително с коучинг и семинари за личностно и професионално развитие. Има MBA от City University of Seattle. Професионален коуч след преминато обучение към The Coaches Training Institute (CTI) в Лондон по програма, акредитирана към Международната коуч федерация (ICF). Пламен има повече от 14 години опит в управлението на процеси и екипи, като през последните 5 години е работил в IBM за няколко големи клиента на компанията. Инициирал е първата вътрешна коучинг инициатива за компанията в България. Има опит в бизнес планиране, стартиране и развиване на бизнес, и коучинг на лидери.
Ангел Куртев работи в централно управление на известна банка в отдел Корпоративни Продукти  и Бизнес Развитие. Учи магистратура по Бизнес Администрация в Университета за Национално и Световно Стопанство с фокус върху финансово моделиране. Също така посещава курс Raising a Nation (Макроикономика), който е съвместен проект на Софийския Университет и Harvard Business School. През 2012 е на Еразмус обмен в Германия за 1 семестър, а през 2013 на обучение по предприемачество в Babson College, MA, USA. През изминалата година участва в младежки бизнес форум “Изгряващи Звезди” и още 3 състезания по предприемачество. Вярва, че може да е полезен с опита си на компаниите при формиране на екипа, идеята и финансовия план.  
 1388636_10151972321018162_1797652983_a Виолета Златкова е инициатор и учредител на СНЦ Възможност/Possibile NGO, където осъществява младежки инициативи и проекти, доброволчески акции и социални дейности. Завършила е бакалавър, специалност география и педагогика в СУ „Св. Климент Охридски”, има магистърски степени по Управление на човешките ресурси и Стопанско управление. Стипендиант на Georgetown University and Charles University по политика и икономика. В момента е докторант по „Икономика на образованието” в УНСС. С повече от 15-годишен опит в областта на неправителствените организации, професионалният й опит включва също така работа в академични и бизнес структури, управление, човешки ресурси, консултиране, бизнес развитие, административни дейности и организация. Има разработени, организирани и проведени над 130 обучения, свързани с ключови компетентности (мотивация, лидерство, комуникация, управление на време и стрес, работа в екип и много други); Участва като лектор и ментор по проекти за обучение на възрастни и по стажантски програми. През последните години активно участва в разработването и управлението на европейски проекти.

 

 Ангелина-Харалампиева Ангелина Харалампиева е Мениджър Комуникации за Близкия Изток и Африка в Майкрософт, с фокус върху социалните програми, които компанията реализира в района.
 alexander_milanov1 Александър Миланов е клиничен социален работник. До февруари 2018 г. управлява Центъра за немедицинска грижа в „Аджибадем Сити Клиник“ УМБАЛ, където в екип с клиничен психолог предоставя практическа помощ на пациенти с онкологични заболявания, техните близки, лекари и медицински сестри, работещи с пациенти. Александър има опит като водещ на групи за подкрепа на пациенти, на близки на пациенти, както и на групи, използващи Балинтов подход, насочени към лекари и медицински работници. Работил е пряко с деца и техните родители, с приемни родители и кандидати за осиновители, като е извършвал и редица обучения, свързани със системата за закрила на детето.В професионалните му интереси е системната социална работа с деца и семейства и управлението на случаи на деца, обект на насилие, неглижиране и злоупотреба, включително сексуална. Има опит в управлението на застъпнически проекти и маркетинга на социални каузи. Работил е като маркетинг мениджър в голяма детска неправителствена организация, консултирал е и УНИЦЕФ.

Притежава квалификация и опит като водещ одитор по корпоративна социална отговорност.

Зорница Дачева. От Пловдив е. На 28 г.  Завършила е Френска гимназия “Антоан дьо Сент – Екзюпери” – Пловдив, бакалавърска степен в ПУ “Паисий Хилендарски” специалност Международни икономически отношения и магистър в Стопанска академия – Свищов специалност мениджмънт на търговската дейност. Работи /общо взето израснала е,защото е семеен бизнес/ в печатница. Занимават се с офсетов печат главно на картонени опаковки. Занимава се с цялостната организация на процеса. Една от причините да има желание да бъде Ментор е, защото винаги е искала да работи с деца. Смята, че е изключително важно младите хора днес да се докоснат по някакъв начин до реалния сектор. Никога няма да забрави преподавател в университета, който е бил мениджър в голяма фирма и колко много са научили от него. Смята, че може да бъде полезна, защото е преминала през всички етапи в сферата, в която работи и може да даде много практически съвети. Тъй като много обича работата си, е сигурна, че може да бъде вдъхновение за младите хора.
 Мариан Игнев е родом от Стара Загора, а в последните 10 живее София. През годините Мариан се е занимавал с реклама, уеб разработки и хостинг услуги. В момента работи във фирма Нетера като софтуерен разработчик, а в свободното си време се е посветил на няколко Startup проекта със свои приятели и колеги. “Много ще ми е приятно да си говоря с хората за разработка на софтуер, за техните бизнес идеи. Ще помогна за валидирането на идеите им. Ще им помагам в създаването на стратегии за надхитряване на конкуренцията и не на последно място, ще се опитам да ги заредя с любовта, която изпитвам към работата си и нещата които правя.”
 DSCI0857 Димитър Иванов. Треньор по груповодинамичен тренининг и организационно поведение, експерт в център за оценяване, обучител по предприемачество и неформално образование.
Темите, по които работи са:

  • ефективна комуникация;
  • изграждане и развитие на екипи;
  • водене на преговори;
  • управление на конфликти;

личностно и професионално развитие, мотивация, лидерство, оргнизационно развитие.

 Деница-Иванова Деница Иванова, Юрист, основател и мениджър в туристическа агенция. Очаквам да променя визията на учениците за бизнеса или по скоро да помогна за изграждането на тази визия – където основен двигател са идеите, изведени и облечени в правилните структури, финансови рамки, законови изисквания. Важно е също НЕ знанието да не е пречка, а винаги да се учи още и още, да се търси информация, опит от вече миналите по този път и страхът от провал също да не е пречка да започнеш, да се развиваш, да можеш.
anna-galabova

 

Анна Гълъбова Занимава се с устойчив бизнес – такъв, който създава икономически ползи, но не вреди на природата. По-специално с натурална козметика с български билки.
 Еlena-Radeva Елена Радева: От 20 години работя в областта на мениджмънта – 11 от тях в САЩ и 9 в България. Работила съм като практик, преподавател и консултант в следните организации – University of Texas, American University in Bulgaria, University of Sheffield, Заедно в час, УниКредит Булбанк, KPMG, семейна фирма. Активно се занимавам с доброволческа дейност към различни организации – Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Асоциация “Знание”, Българска асоциация за управление на хора, Credo Bonum, Старт Академия, Термално-Нормално, Тук-Там, Фабрика за идеи. Имам Докторска степен (ABD) по Мениджмънт с под-специалност по Психология и Магистърска степен по Мениджмънт на човешките ресурси от University of Texas, както и диплома за висше образование от УНСС със специалност Икономическа социология. Сертифицирана съм като Старши професионалист по човешки ресурси (SPHR) от Обществото по управление на човешките ресурси (SHRM).
Ivan-Dimitrov Иван Димитров работи като финансов анализатор в банка и се занимава с кредитиране на фирми. Освен в банкирането, той  има опит и като консултант, като се е занимавал с оптимизация на процесите и подобряване на ефективността на компании от различни сектори. Иван живее в София и може да е от полза по всякакви въпроси свързани с финанси, разработване на бизнес план и прогнозиране или икономическо обосноваване на проекти.
Nikolai-Chalakov Николай Чалъков. Мотивацията ми да се включа като ментор е възможността да работя с будни и мотивирани млади хора с които взаимно да се обогатяваме. От повече от 10 години работя в семейния ни бизнес, фирма ИНЧ-ФРИГО ЕООД, като последните 9 години го управлявам. Преди няколко години установих, че бизнесът ни не се развива по правилния начин и се запалих по японския мениджмънт. Мечтаех един ден да почерпя знания от източника и да ги приложа в нашата фирма. Когато човек има мечти и ги следва те се сбъдват. Кандидатствах по проект и бях одобрен да изкарам тренинг по мениджмънт в Япония, като прекарах няколко дни във фабриката на Тойота и  центъра им за обучения Хираяма. Върнах се прероден и търсейки съмишленици се включих в асоциацията по иновативен мениджмънт СТООС Нетуърк България. Към настоящия момент съм неин председател. Завършил съм Топлотехника, хладилна и климатична техника и индустриален мениджмънт в УХТ Пловдив. Традиционно приемаме ученици чрез инициативата “Мениджър за един ден” и сме много щастливи от това взаимодействие помежду ни.
Todor-Vasev Тодор Васев има 12 години опит в сферата на маркетинга и онлайн комуникациите. Преди да стартира собствен бизнес като съ-основател и маркетинг мениджър на първото co-working и co-living пространство в България – co-mad, Тодор е работил в сферата на финансите и недвижимите имоти. Опитът му на мениджърски позиции в международни компании, опериращи в сферата на дигиталните технологии и логистиката, предопределя и интереса му към откриване на пазарни ниши в страната. В момента Тодор прилага в България различни маркетинг стратегии за популяризиране и утвърждаване на световните тенденции, свързани с co-working-а и co-living-а. По този начин привлича клиенти от различни бизнеси, които се убеждават, че co-mad е пространство, което предлага модерен и удобен начин за работа и живот.