Нашите ментори

Менторите на учебните компании са хора, които са се посветили на каузата да запознаят младите хора по-отблизо как функционира бизнесът на практика. Те са хора, които отделят от своето време и го инвестират във вас, бъдещи предприемачи, за да може по-лесно да решавате проблемите, с които се сблъсквате!

И така, запознайте се с част от нашите невероятни ментори на учебни компании за 2013/4!

 GerganaPavlova Гергана Павлова е партньор и съучредител в Екуинокс Партнърс, където понастоящем се наслаждава на работата си като коуч и фасилитатор на коучинг уъркшопи. Магистър Стопанска логистика към УНСС-София, сертифицирана по Международен мениджмънт към Aalborg Universitet, Дания. Професионален коуч след преминато обучение към The Coaches Training Institute (CTI) в Лондон по програма, акредитирана към Международната коуч федерация (ICF).С повече от 12-годишен опит в големи и международни организации, професионалният й опит включва управление, човешки ресурси, B2B продажби и консултиране, бизнес развитие, междукултурни отношения. Има опит в разработването и управлението на проекти, сред които и един от най-големите ветроенергийни паркове в Югоизточна Европа.
 small_plamenpetrovoriginal Пламен Петров е партньор и съучредител в Екуинокс Партнърс, където се занимава изключително с коучинг и семинари за личностно и професионално развитие. Има MBA от City University of Seattle. Професионален коуч след преминато обучение към The Coaches Training Institute (CTI) в Лондон по програма, акредитирана към Международната коуч федерация (ICF). Пламен има повече от 14 години опит в управлението на процеси и екипи, като през последните 5 години е работил в IBM за няколко големи клиента на компанията. Инициирал е първата вътрешна коучинг инициатива за компанията в България. Има опит в бизнес планиране, стартиране и развиване на бизнес, и коучинг на лидери.
Ангел Куртев работи в централно управление на известна банка в отдел Корпоративни Продукти  и Бизнес Развитие. Учи магистратура по Бизнес Администрация в Университета за Национално и Световно Стопанство с фокус върху финансово моделиране. Също така посещава курс Raising a Nation (Макроикономика), който е съвместен проект на Софийския Университет и Harvard Business School. През 2012 е на Еразмус обмен в Германия за 1 семестър, а през 2013 на обучение по предприемачество в Babson College, MA, USA. През изминалата година участва в младежки бизнес форум “Изгряващи Звезди” и още 3 състезания по предприемачество. Вярва, че може да е полезен с опита си на компаниите при формиране на екипа, идеята и финансовия план.  
 1388636_10151972321018162_1797652983_a Виолета Златкова е инициатор и учредител на СНЦ Възможност/Possibile NGO, където осъществява младежки инициативи и проекти, доброволчески акции и социални дейности. Завършила е бакалавър, специалност география и педагогика в СУ „Св. Климент Охридски”, има магистърски степени по Управление на човешките ресурси и Стопанско управление. Стипендиант на Georgetown University and Charles University по политика и икономика. В момента е докторант по „Икономика на образованието” в УНСС. С повече от 15-годишен опит в областта на неправителствените организации, професионалният й опит включва също така работа в академични и бизнес структури, управление, човешки ресурси, консултиране, бизнес развитие, административни дейности и организация. Има разработени, организирани и проведени над 130 обучения, свързани с ключови компетентности (мотивация, лидерство, комуникация, управление на време и стрес, работа в екип и много други); Участва като лектор и ментор по проекти за обучение на възрастни и по стажантски програми. През последните години активно участва в разработването и управлението на европейски проекти.
Иван Димитров работи като финансов анализатор в банка и се занимава с кредитиране на фирми. Освен в банкирането, той  има опит и като консултант, като се е занимавал с оптимизация на процесите и подобряване на ефективността на компании от различни сектори. Иван живее в София и може да е от полза по всякакви въпроси свързани с финанси, разработване на бизнес план и прогнозиране или икономическо обосноваване на проекти.
 alexander_milanov1 Александър Миланов е от гр. София. Работи като експерт по връзките с обществеността и развитието на корпоративната социална отговорност в Българската стопанска камара (БСК). БСК е най-голямата организация, която защитава интересите на фирмите като посредничи, лобира, помага в правенето на закони, които да улесняват правенето на бизнес. Той може да бъда полезен със знанията и уменията си във връзката с медиите, презентационните умения, организирането на събития, планирането и управлението на задачите, работата в екип, организирането на различни процеси във фирмите. Освен това може да помага и с идеи за това как да се инвестира печалбата в помощ на обществото.
Зорница Дачева. От Пловдив е. На 28 г.  Завършила е Френска гимназия “Антоан дьо Сент – Екзюпери” – Пловдив, бакалавърска степен в ПУ “Паисий Хилендарски” специалност Международни икономически отношения и магистър в Стопанска академия – Свищов специалност мениджмънт на търговската дейност. Работи /общо взето израснала е,защото е семеен бизнес/ в печатница. Занимават се с офсетов печат главно на картонени опаковки. Занимава се с цялостната организация на процеса. Една от причините да има желание да бъде Ментор е, защото винаги е искала да работи с деца. Смята, че е изключително важно младите хора днес да се докоснат по някакъв начин до реалния сектор. Никога няма да забрави преподавател в университета, който е бил мениджър в голяма фирма и колко много са научили от него. Смята, че може да бъде полезна, защото е преминала през всички етапи в сферата, в която работи и може да даде много практически съвети. Тъй като много обича работата си, е сигурна, че може да бъде вдъхновение за младите хора.
 Мариан Игнев е родом от Стара Загора, а в последните 10 живее София. През годините Мариан се е занимавал с реклама, уеб разработки и хостинг услуги. В момента работи във фирма Нетера като софтуерен разработчик, а в свободното си време се е посветил на няколко Startup проекта със свои приятели и колеги. “Много ще ми е приятно да си говоря с хората за разработка на софтуер, за техните бизнес идеи. Ще помогна за валидирането на идеите им. Ще им помагам в създаването на стратегии за надхитряване на конкуренцията и не на последно място, ще се опитам да ги заредя с любовта, която изпитвам към работата си и нещата които правя.”
 DSCI0857 Димитър Иванов, съосновател на Eventteam, треньор по групово-динамичен психотренинг, организационно поведение и експерт в център за оценяване. Проведени обучения за развитие на ключови компетенции – като комуникативни умения, умения за работа в екип, умения за водене на преговори, лидерство с: Посолство на Южна Африка в България, Кемпински хотел Зографски, Областна Администрация, град Стара Загора, РЕНО НИСАН БЪЛГАРИЯ, София Франс Ауто, Евролийз Ауто, Schnei­der Electric, Tishman International.
 208295_10150213231685832_535152_n Кирилка Ангелова, съосновател на Eventteam, треньор по групово-динамичен психотренинг, организационно поведение и експерт в център за оценяване. Проведени обучения за развитие на ключови компетенции – като комуникативни умения, умения за работа в екип, умения за водене на преговори, лидерство с: Посолство на Южна Африка в България, Кемпински хотел Зографски, Областна Администрация, град Стара Загора,РЕНО НИСАН БЪЛГАРИЯ , София Франс Ауто, Евролийз Ауто, Schnei­der Electric, Tishman International.